Groot Orkest Aurora

Het groot orkest bestaat uit muzikanten van (bijna) alle leeftijden. Het niveau waarop de muzikanten spelen is zeer verschillend: van beginnend (minimaal B-Niveau) tot zeer ervaren.  Het orkest treedt regelmatig op bij festivals in de regio en verleent haar medewerking aan diverse aktiviteiten binnen en buiten de gemeente Alkmaar, zoals Gondelvaart Koedijk, binnenhalen van Sinterklaas, Kerstsamenzang Grote Kerk.

Voor haar donateurs geeft het orkest ieder jaar een donateursconcert. Dit concert is voor het orkest het hoogtepunt van het jaar. Voor de grote zomervakantie geeft het orkest haar traditionele koffieconcert met in de pauze door de leden zelf gebakken cake en taart.

Brug Orkest Aurora

Het Brug Orkest Aurora (BOA) is het leerorkest van de vereniging, voor zowel jeugd als volwassenen. Na gemiddeld één jaar muziekles kan men hierin meespelen. Ook als iemand eerder een instrument heeft bespeeld en dat weer wil oppakken, kan men met de dirigent overleggen wat de beste manier is om in het orkest te beginnen. In het BOA mag je altijd een jaar meespelen zonder lid te zijn, als je een eigen instrument hebt. De vereniging heeft ook instrumenten beschikbaar.

BOA is ook te beluisteren op het jaarlijkse donateursconcert en op het koffieconcert van Aurora.

IMG 9070


De activiteiten van Aurora worden mede mogelijk door financiële steun van de Stichting 't Zuydoutaerlandt.

Foto: zomerconcert BOA en Grootorkest bij Lidl Koedijk.